SchierSong Festival 2021

Het SchierSong Festival vond plaats op 17 en 18 juli 2021 op camping Seedune en Paviljoen Paal 3

Het evenement kon doorgaan met in acht neming van de regelgeving van de Nederlandse overheid.

We kunnen terugkijken op twee mooie avonden, met dank aan alle muzikanten, het fijne publiek en in het bijzonder dank aan Jeppe en Ronald van Paviljoen Paal 3 en camping Seedune!

De negende editie van het SchierSong zal plaatsvinden op 23 en 24 juli 2022

Tot volgend jaar!

Vanaf Schiermonnikoog werd gestreamed via de Schiersong pagina op Facebook. Zie: https://www.facebook.com/schiersongfestival

Deelnemers 2021

Onze jonge talenten!

Jaïnda

Jaïnda Buiter

18 jaar. Toegelaten tot bachelor jazz zang aan het Conservatorium van Amsterdam.
Zingt en maakt muziek, zolang ze zich kan herinneren. Sterke voorkeur voor jazz, maar schrijft ook eigen nummers in andere stijlen, speelt nummers van andere songwriters en vindt meedoen met Schiersong geweldig. Ze begeleidt zichzelf op piano of keyboard en laat zich begeleiden. Samenspelen met anderen heeft haar voorkeur.

Youtube: Jaïnda Buiter – YouTube

Masay

Masay Elsink

18 jaar. Toegelaten voor piano in de poprichting aan het Codarts conservatorium in Rotterdam. Hij speelt al zijn hele leven piano. Sterke voorkeur voor Jazz, Soul en R&B.
Een grote fan van Anderson Paak. Neemt deel als toetsenist in bands, begeleidt anderen en speelt relaxte funky muziek. Doet voor het eerst mee aan Schiersong en gaat Jaïnda begeleiden.

Insta:   https://www.instagram.com/m.asa.y/

ANNI

Annika de Haan

18 jaar. Toegelaten tot Herman Brood Academie in Utrecht. Leerde zichzelf op 15-jarige leeftijd gitaarspelen en begon al snel eigen Engelstalige liedjes te schrijven.

Het is niet de eerste keer dat ze meedoet met het Schiersong Festival. Ook was ze al op verschillende lokale radiostations te beluisteren en speelde ze op het podium van Blue Bird in Nashville. Sterke voorkeur voor muzikanten als Shawn Mendes, Adele, Birdie, maar houdt ook veel van musicalster Ben Platt. Verrassend: Annika is een grote fan van CORPSE.

www.annikadehaan.bandcamp.com


Marcello Maduro, Tsjerk Dijkstra

Wij zijn altijd blij verrast als deze jongens van het eiland spontaan langskomen om op het Schiersong te jammen. We hopen dat het dit jaar weer lukt!

En onze oudere jongeren 😊

Folkert Buiter

Groot liefhebber van Schiermonnikoog en columnist, verhalenschrijvern en dichter. Schrijft veel over zijn geliefde eiland. Auteur van Meanderblog.nl

Deed al vaker mee aan het Schiersong waarbij hij een aantal van zijn Schierse gedichten voordroeg.

www.meanderblog.nl

VogelWho?

Dit jaar weer als trio aanwezig. Met singersongwriter Annette Vogel, bassist Mario Kaspers en cajonist Tommie the Fox. Gewapend met een koffer vol eigen nummers.

www.annettevogel.nl

Wind uit het Noorden

Duo uit Noord-Nederland. Met Yvonne op gitaar en accordeon en Jannet Fink op viool. Ze spelen Nederlandstalige liedjes geschreven door jannet.

Youtube: Jannet Fink – YouTube

We hebben ook een eigen YouTube kanaal!

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCMPfFWARfv71k6QtATlXxRA

Het geluid van het festival wordt verzorgd door Mario Kaspers en de organisatie ligt in handen van Annette Vogel