SchierSong Festival 2017

SchierSong Fest 2017

Het leukste festival van Nederland vond plaats op zaterdag 29 juLi en zondag 30 juLi 

Zaterdagavond vanaf 20.15 uur was er een open podium op Camping Seedune!  Iedereen die een song wilde laten horen  kon zich opgeven bij de receptie van de camping of op de avond zelf bij Annette (ook al sta je niet op de camping).

Op zondagavond vanaf 20.15 uur hadden we een mooi muzikaal programma bij Strandpaviljoen  Paal 3 (strand einde Badweg). Toegang gratis!

Scroll naar beneden voor de foto’s of ga naar de pagina van SchierSong op Facebook!

Deelnemende songwriters waren oa:

Maria Mengerink

paal3-mariaMaria Mengerink was de verrassing van SchierSong 2016. Werkzaam in de Berkenplas speelde zij spontaan een set op het terras tijdens het SchierSong. Deze spontane songwriter brengt mooie, gevoelige liedjes met een heldere stem die je raakt.  

 Tsjerk Dijkstra

Tsjerk woont op  Schiermonnikoog en speelt gitaar op een unieke manier. Zeer onder de indruk tsjerkvan zijn nagebootste solo van Eruption hadden wij hem vorig jaar op de valreep al uitgenodigd, maar hij moest werken in De Tjattel. Maar beloofd is beloofd, dit jaar is hij er bij! 

 

Dutch Cassidy

Mix van gepeperde country en gekruide rock ‘n roll-In de keuken van muzikale topchefs als John Hiatt, Jason Isbell, Warren Zevon en dutch-cassidyLoudon Wainwright III componeert de Nederlandse singer-songwriter Dutch Cassidy zijn eigen krokant gefrituurde muzikale maaltijden. Dampend geserveerd aan een naar country en rock ’n roll hunkerend publiek. Op zijn erelijst staan optredens op zo’n beetje alle Nederlandse podia, van gezellige buurtkroegen tot aan Tivoli en Paradiso. In augustus 2016 ontving Dutch Cassidy de ArtistSignal Top Artist Award en momenteel werkt de singer-songwriter aan een nieuw album. Houd Dutch Cassidy in de gaten!

10 Strings

Dzuana Bakker en Jaap vormen het swingende duo “10 Strings”.
Ze spelen originele eigen muziek en  covers, gearrangeerd op eigen wijze. 
Jaap is ten-stringsoorspronkelijk klassiek bassist in symfonische orkesten. Hij heeft zich ontwikkeld tot een veelzijdig bassist in jazz blues country en tango. Dzuana is een veelzijde zangeres oorspronkelijk afkomstig uit Praag. De liefde bracht haar naar Nederland. Dzuana organiseert, naast haar actieve bestaan als muzikante,  songwriteravonden in de bekende Amsterdamse gelegenheden Maloe Melo en The Waterhole.

 

Dick Pels 

In de vroege jaren 1970, speelde Dick Pels bas en leadgitaar in diverse rockbands waaronder The Guardians, Amos Tamela & The Serpentine en Punky’s Dilemma (lang voor het tijdperk van de punk!). Dick, in een ander leven schrijver van boeken over politiek en samenleving schreef in 2008 een Nederlands artikel over de 1966 ‘Beano’ album van John Mayall en de Bluesbreakers: ‘Clapton was zelfs God’, WahWah. Literair Poptijdschrift # 10 (red. Joost Zwagerman).Dick Pels

Dick was oa hoogleraar sociologie in Londen,  directeur van het wetenschappelijk bureau van GroenLinks maar sinds zijn pensionering maakt hij een come-back als singersongwriter in het folkblues genre. Dick’s songs zijn beinvloed door Neil Young, Paul McCartney, Ray Davies, Eric Clapton www.dickpels.nl/music

Armand Wijskamp

Wat bezielt een ex-deathmetal gitarist en grunter om akoestische luistermuziek te maken? Armand deed het. Na een jarenlange reis met bands door rokerige kroegen, poppodia en festivals verruilt hij in 2011 zijn thuisfront Arnhem voor Groningen. In het hoge noorden ArmandWijskamp_fotograaf_JanLentingkende hij niet veel mensen en daarom besloot hij om in zijn eentje het podium op te klimmen met zijn akoestische gitaar en looping station. In de zomer van 2013 verscheen Armand’s debuut EP “Starting Over”. Een CD met vier luisterliedjes met teksten recht uit zijn hart. Armand deed in 2013 mee aan de singer-songwriter editie van de Grote Prijs van Nederland. Sindsdien treedt Armand op met cellist Charles Belfor. Met z’n tweeën maken ze Armand zijn muziek helemaal af. Voor deze gelegenheid schuiven Marike van der Meij en Kerwin Pauptit soms ook even aan bij Armand zijn muziek.
www.armandwijskamp.com

Kerwin Pauptit –Bijna een kwart eeuw geleden begint de nu 33-jarige Kerwin met muziek maken. Thuis schrijft hij akoestische liedjes, maar de afgelopen jaren was hij voornamelijk op het podium te vinden als muzikant in rockbands. Begin 2013 besluit hij kerwin fotoonder eigen naam met een set liedjes gecomponeerd in de DADGAD stemming naar buiten te treden. Akoestische liedjes in de stijl van moderne songwriters als Ed Sheeran en Ben Howard, zonder de rockmuziek te verloochenen. Met zijn fijne gitaarspel, en zijn rauwe zang, weet hij iedereen mee te nemen in zijn muziek.  https://www.facebook.com/Kerwinmusic

ANNETTE VOGEL

Annette Vogel kocht als vijftienjarige tiener een gitaar, leerde zichzelf een aantal akkoorden aan en zong na drie weken het lied “House of New Orleans” onder het Rijksmuseum.Dit was het begin van haar muzikale carrière. Annette is een songwriter die opvalt door haar eigenzinnige stijl. Haar muziek is beinvloed door de folk van Sandy Denny (Fairport Convention), de akkoordprogressies van Greedence Clearwater Revival  en de funky style van David Byrne (Talking Heads). Klinkt als Suzanne Vega, Joni Mitchel, Melanie.

bootshuis1Samen met Mario Kaspers op bas vormt zij een duo. Mario komt oorspronkelijk uit de hardrock maar speelt zijn partijen virtuoos passend in de songs. Jazzy,funky. Tal van doorleefde onderwerpen komen aan bod in de teksten.  Zij hebben net hun CD uitgebracht. Op deze CD staan 16 nummers live opgenomen in one track @Studio 66 by H. Meijer.

Annette studeerde saxofoon en schoolmuziek aan het Conservatorium in Groningen. www.annettevogel.nl

Bart van der Harst

Bart spedownloadelde op SchierSongFest 2015. Daar maakte hij dit filmpje. Hij heeft beloofd er dit jaar weer bij te zijn!
Wondermooi Schier Clip